Di Segenap Sudut Dunia, Ada Cerita Tersendiri.

Thursday, December 15, 2011

[Video] Sembang Rakyat VS Oley~

Assalamualaikum w.b.t semua =)

Politik Malaysia kembali gempar ! Bahang Pilihanraya Umum ke-13 makin terasa. Namun bilakah ianya bakal menjelma? Apa yang pasti, semua rakyat setia menanti pengumumannya.
*terdetik juga, kenapa ya tarikh PRU tidak ditetapkan / diumumkan awal??
Dan terbaru, isu HUDUD kembali diperkata. Bukan dibuat oleh sidang media, mahupun akhbar (*isu perdana mengenai Hudud telah kembali sunyi setelah enakmen syariah telah diwartakan.), tetapi ia kembali hangat digembar-gemburkan di laman Youtube ! Perang Hudud kini lebih sengit. Namun, yang mengeceakan kita adalah dek kerana tidak setuju dengan pelaksanaan Hudud, ada yang sanggup mempertikaikan kewibawaan hukum Allah ini.

Terbaru, Sembang Rakyat (bukanlah mewakili rakyat Malaysia sebenarnya) telah menerbitkan 2 buah filem pendek tentang borak-borak warung kopi mengenai Hudud. Jom tengok !!

Filem 1: Musim Hudud

Filem 2: Lagi HududPuas tengok? Sumpah ! Saya tidak kisah jika ingin mengutuk PAS, tetapi jangan sampai kita mengutuk Hukum Allah ! Kenapa memperlekehkan PAS dalam menegakkan hukum tersebut? Sepatutnya kita malu dengan Parti tersebut, setidak-tidaknya ada yang mereka ada untuk Islam, sedangkan kita?
*tanya iman kita , walaupun hanya sekelumit sahaja iman kita !


Justeru, Pihak Solidariti Muslim Prihatin dengan kerjasama Dewan Pemuda PAS Malaysia telah menerbitkan sebuah filem pendek bagi menjawab segala kekeliruan yang telah ditimbulkan pihak Sembang Rakyat  . Tajuknya : Oley~
Menampilkan:
Ustaz Nasruddin Hasan Tantawi, Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia
Ustaz Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz, ILMAM
Ustaz Syed Abdul Kader Aljoofree, Panel Tanyalah Ustaz TV9
Ustaz Riduan Mohamad Nor, Muslim Care
Ustaz Imran Al-Malizi, Penceramah Bebas
Bob Lokman, Bekas Selebriti/Penceramah bebas
Mat Luthfi, Vlogger
Man John, Artis Rock 80-an


Jom Tengok !Jadi, ingat pada diri sendiri, Jadilah UNSUNG HERO, Jangan Jadi TOXIC PEOPLE !

Biar jadi hero yang tidak diiktiraf, tapi jangan jadi orang yang merosakkan fikiran orang lain ! sekian, sehngga bertemu lagi, wassalam. =)

Takbir !

Share:

1 Komentar:

M.I.O said...

dah la upah org utk merosakkan fikiran org len, pertikai hukum Allah lg. teruk betul. kalau brani, berlakon sendiri la. balas hujah mereka.

Copyright © Zahirul Nukman 2016. Powered by Blogger.

Selamanya Murabbi