Di Segenap Sudut Dunia, Ada Cerita Tersendiri.

Sunday, February 10, 2013

Rumah Labah-labah lagi elok !

Entah kenapa. Rasa nak kena juga taip di sini ! Mesti dan Mesti !

Before that, Assalamualaikum semua !

*bunyi montaj + bukak tirai*

Apa khabar semua? Terbaek? Bagus.

Sebenarnya tak nak rumah kita satu ni (ayat macam sang kaya banyak rumah) berhabuk sangat, maka kita pun tulis lah di sini. :) Banyak nak sentuh *susun elok-elok dalam minda*


Okey, Sharing pertama, Rabu depan, kita akan menghadapai pepriksaan Akhir bagi semester 2 ! Eksaited i u know. Chuwak tahap karma (tahap apa entah. erkk..)


So, doakan kami menjawab dengan terbaik ! =)

Sharing kedua, nak sentuh tentang kepelbagaian fikrah di Malaysia khususnya. *tetiba sentuh isu berat* nah kau. haha

Takde la kan, as we know, Malaysia ni mempunyai banyak organisasi yang perjuangkan Islam. Apa kata kan, semua organisasi mainkan peranan asal masing-masing. Macam yang selalu kita cakap lah.



Yang fokus pada Masyarakat, teruskan fokus. Didik masyarakat untuk tanam Islam dalam diri.
yang Fokus pada individu Islam, teruskan dakwah individu anda.

Bila semua main peranana, sekaligus kita saling melengkapi, bukan mengkhianati.

Bila semua FAHAM, semua senang. Cuma, ujian dari Allah datang, maka ada yang tak FAHAM, buat-buat macam FAHAM. *yang tak faham, faham-faham je la ye #ehh*

Apa-apapun, raikan persamaan, hormati perbezaan, lengkapi kekurangan, santuni kelebihan sebaiknya.
Wallahua'lam. good day !
Share:
Aku Insan damba aman,
cari Ilham damaikan satu Alam.
Aku Insan mendambakan,
cari Sayang damaikan seluruh Alam.
Copyright © Zahirul Nukman 2016. Powered by Blogger.

Murabbi