Di Segenap Sudut Dunia, Ada Cerita Tersendiri.

Monday, May 28, 2012

#HariBelia2012 : 4 Pemanas Suasana

Assalamualaikum.

Malaysia heboh dengan Himpunan Sejuta Belia 2012 yang diadakan di Putrajaya sepanjang minggu lepas. Lebih menambah hangat, apabila :1. Ceramah Ustaz Azhar Idrus yang awalnya dijadual berlangsung di Putrajaya dibatalkan. Puncanya tidak perlu untuk penulis menyebautnya. (rujuk poster dibawah :))2. Ia menjadi bertabah-tambah-tambah hangat bilamana, dapat pula diketahui pada masa yang sama dengan masa yang sepatutnya kuliah UAI berlangsung di Putrajaya, akan berlangsung Konsert K-Pop. (rujuk gambar di bawah) *k-pop? oh pliiiisssss~


3. Malah ditambah dengan sebuah akhbar memaparkan tajuk berita [500 artis hibur belia : Konsert sempena Hari Belia bawa mesej PENGISIAN ROHANI buat remaja. (ok, tak mahu komen)


Kita Lihat Imam-imam muda kita memberi respon tentang hal ini. :)


Sejujurnya, penulis bersetuju dengan pendapat Imam-imam muda di atas. :) Apa-apa pun matlamat sesebuah program, maka letakkan Allah dan Rasul-Nya (Islam) yang paling atas. :)

4. Peristiwa Kemalangan semasa Acara Drag pada suatu malam sempenan #HariBelia2012


Innalillah, khabarnya ada yang meninggal dunia. Memang itu takdir. Jadi mahu salahkan siapa? tidak perlu menuding ke arah sesiapa :) Koreksi diri semula.

Keemat-empat peristiwa ini, cukup menggempakkan Malaysia,  Khusus buat Hari Belia 2012, terutama daripada Politik Malaysia.

#sekadar perkongsian.
Share:

0 Komentar:

Copyright © Zahirul Nukman 2016. Powered by Blogger.

Selamanya Murabbi